Ny artikkel om varige immunresponser etter BNT162b2-vaksinasjon

Ny artikkel om varige immunresponser etter BNT162b2-vaksinasjon

Lena Hansen et al. har nylig publisert en ny artikkel "Durable immune responses after BNT162b2 vaccination in home-dwelling old adults" i tidsskriftet Vaccine: X, hvor forfatterne har sett på holdbarheten til humorale og cellulære immunresponser etter BNT162b2-vaksinasjon og SARS-CoV-2-infeksjon hos eldre og yngre voksne.

Forskningen deres viste at vaksineindusert piggspesifikk IgG og nøytraliserende antistoffer var lavere hos eldre enn yngre vaksinerte. Dette bidrar til kunnskapen om kinetikken til den humorale og cellulære immunresponsen hos eldre som ble vaksinert mot SARS-CoV-2 eller infisert av koronaviruset. Dette også fremhever behovet for to doser, som kan være retningsgivende for fremtidig vaksinedesign.

Du kan lese hele artikkelen her.

nb_NONorwegian