Forskningsdagene 2023

Forskningsdagene 2023

© Henriette Ertsås

Influensasenteret var godt representert på Forskningsdagene 2023 med en stand på Forskningstorget og populærvitenskapelig forestilling om mikrobiomet og antibiotikabruk ute på skolene. På Forskningstorget fikk publikum utføre en randomisert, dobbeltblindet klinisk studie på hverandre for å teste en pille mot dårlig humør. Direktør Mari Sundli Tveit fra Forskningsrådet stakk innom og bidro i studien. Også hun skjønte fort hvorfor studien må være blindet, randomisert, og ha mange deltagere før vi kan introdusere ny medisin til samfunnet. Vår pille mot dårlig humør besto nok ikke testen. Dermed er det tilbake til laboratoriet. Videre fikk publikum prøve seg i rollen som bakterier og Anton I Biotika, i et tappert forsøk på å holde orden i tarmen. Det gikk skeis, hver bidige gang. Fordi antibiotika faktisk kan lage mer trøbbel enn det løser.

© Henriette Ertsås

© Henriette Ertsås

© Henriette Ertsås

© Henriette Ertsås

nb_NONorwegian